Aktuelt

NDS Group AS kjøper den norske distributøren Sola Shipping AS

Desember 2020 – NDS Group AS, et datterselskap av AURELIUS Equity Opportunities SE & Co. KGaA (ISIN: DE000A0JK2A8), kjøper den norske marine distributøren Sola Shipping AS, en av Norges ledende distributører av marine kjemikalier og båtpleieprodukter.

Det første oppkjøpet bekrefter vekststrategien til NDS-konsernet og øker aksjen ytterligere i det norske markedet. Transaksjonen understreker også Aurelius' strategi om å styrke sine porteføljeselskaper via tillegg.

Sola Shipping AS tilbyr et bredt spekter av marine forsyninger til over 800 kunder i Norge. Sortimentet spenner fra bunnstoff, maling og kjemikalier, over til servicedeler, båtpleie og forbruksvarer. Selskapet er en eksklusiv distributør av merket "Seajet" i Norge med markedsledende produkter.

De svært komplementære produktporteføljene vil bli integrert i den eksisterende marine forretningsenheten i NDS-konsernet. Kunder fra begge selskapene vil dra stor nytte av den kombinerte virksomheten som er bygget på den landsomfattende logistikkinfrastrukturen til NDS-konsernet.

– Oppkjøpet av Sola Shipping AS bekrefter vekststrategien for å fortsette den nye epoken som en alt-i-ett-butikk-distribusjon og tjenesteleverandør i Norden, sier administrerende direktør Janno Gröne i NDS Group. "Vi er sikre på at NDS-konsernet også vil dra nytte av synergier av dette tilleggsoppkjøpet".

Leif Lupp, administrerende direktør Aurelius Nordics: –Etter å ha utført utrullingen av NDS, har Aurelius' gjennomført betydelige operasjonelle forbedringer. Vi har også investert betydelig i topplinje vekst, som det fremgår av våre nye kundesigneringer i 2020. Med oppkjøpet av Sola Shipping er neste fase av Aurelius verdiskapingsmodell nå lansert. Vi ser frem til en kontinuerlig vekst for NDS gjennom oppkjøpet, i Norge så vel som i hele Norden".

Transaksjonen ble fullført 23 desember 2020.

Aurelius ble informert om transaksjonen av Handelsbanken (Finans), Schjødt (Legal) samt KPMG (Skatt).