AutoMesterkjeden og NDS etablerer Elbilakademiet

AutoMester har, sammen med morselskapet NDS Group AS, i lengre tid jobbet med å etablere et senter for fagkompetanse på el- og hybridbiler.

For NDS og AutoMester er det viktig å være i front og lede an i denne revolusjonen. Resultatet av dette er Elbilakademiet – et topp moderne verksted og kurslokaler på hovedkontoret på Skytta i Nittedal. Med denne satsingen sørger de for at alle AutoMestere har mulighet til å få fagkompetanse på øverste nivå.

Vil skape elbilmestere
Elbilakademiet vil være er et kompetansesenter hvor det det gis praktisk og teoretisk opplæring. Det skal holdes kurs og seminarer, og verkstedene får tilgang til det nyeste av utstyr og kunnskap på markedet. Elbilakademiet vil også knytte til seg bransjeaktører og leverandører som bidrar til å styrke kompetanse samt sørge for riktig sikkerhetsutstyr for arbeid på elbiler.

Morten Dyrberg, Kommersiell Direktør i NDS, sier at «samarbeidet med leverandører og bransjeorganisasjoner er en nøkkel til suksess. Sammen er visjonen å tilby et treningssenter for fremadrettede mekanikere – unge så vel som erfarne».

«Videre ønsker vi å lage en spesifikk standard for våre verksteder. Med kompetanseheving og tilgang til de riktige verktøyene, vil verkstedene våre kunne håndtere fremtidens biler på best mulig måte» sier Katrine Køste, Kjedeleder i AutoMester. Verksteder som tilslutter seg Elbilkonseptet kan så vise til konkret kompetanse på elbil, sertifisert av AutoMesterkjeden. «Målet er at elbileiere ser fordelen av å velge AutoMester og at dette er et trygt og godt valg».

Elbilakademiet er nå klart. Det vil også tilbys virtuelle kurs fra de nye lokalene, så restriksjoner og avstander er ikke en hindring for å få nødvendig kompetanse.

Første kursdato er 9. februar. «NDS og AutoMester ser frem til oppstarten for Elbilakademiet, og vi gleder oss til å se resultatene av dette tilbudet» avslutter Morten Dyrberg.

Morten Dyrberg, NDS Group og Katrine Køste, AutoMester

Morten Dyrberg, NDS Group og Katrine Køste, AutoMester

Undervisningsrom i Elbilakademiet

Elbilakademiet og undervisningsrom i ett